تفاوت کراتینه و پروتئین تراپی: انتخاب بهترین روش برای تقویت مو

مراقبت از مو دغدغه خیلی هاست؛ چرا که مو نقش بسزایی در زیبایی و اعتماد به نفس دارد. در حال حاضر روشهای متعددی برای بهبود وضعیت مو و افزایش سلامت آن در دسترس است که که از جمله محبوبترین آنها میتوان به کراتینه و پروتئین تراپی اشاره کرد. این دو روش، هر چند که هر دو به منظور تقویت و بهبود ساختار مو طراحی شدهاند، اما تفاوتهایی نیز دارند. در این مقاله، به بررسی و مقایسه این دو روش میپردازیم.
قبل از اینکه بخواهیم راجع به تفاوتهای کراتین تراپی و پروتئین تراپی صحبت کنیم، ابتدا تعریفی از هر کدام ارائه میدهیم.
کراتین تراپی چیست؟
کراتین نوعی پروتئین است که به طور طبیعی در مو و ناخن یافت میشود. این پروتئین قوی که در ساختار مو وجود دارد به حفظ سلامت موها کمک میکند. روش کراتین تراپی یک روش زیبایی و درمانی است که موها را صاف، براق و شاداب میکند. طی کراتین تراپی، به منظور تقویت و بازسازی مو به آن کراتئین تزریق میکنند تا جایگزین کراتین از دست رفته طبیعی موها شود. این درمان باعث ترمیم ساختار مو شده و رطوبت آنها را حفظ میکند.
پروتئین تراپی چیست؟
استفاده از شامپوهای حاوی سولفات، وضعیت آب و هوایی، مواد شیمیایی مختلف، رنگ و کراتین و قرار گرفتن در معرض آفتاب کم کم باعث آسیب موها میشوند. حتی شنا کردن در آب کلردار هم میتواند برای موها مضر باشد. آسیب به موها باعث میشود پروتئین موها از بین برود و خود را به شکل موخوره، خشکی، زبری و زبری نمایان کند.
پروتئین تراپی نیز همانند کراتین تراپی باعث تقویت موها میشود. در این روش به جای کراتین، مجموعه از پروتئینها به موها تزریق میشود که میتواند حاوی پروتئینهای گیاهی، حیوانی و یا پروتئینهای مصنوعی باشد. هدف اصلی از پروتئین درمانی بهبود سلامتی موها، حفظ رطوبت موها و تقویت و ترمیم آنهاست.
تفاوت کراتینه مو و پروتئین تراپی چیست؟
از تفاوتهای آشکار کراتینه و پروتئین تراپی، تفاوت در نوع ترکیبات آنهاست. در فرایند کراتینه، از پروتئینی به نام کراتین به موها تزریق میکنند، اما در حین پروتئین تراپی مجموعهای از پروتئینهای مختلف به موها تزریق میشود. هر دو روش باعث درمان موها میشوند ولی در حالت کلی کراتین بر زیبایی و صافی موها تمرکز دارد، در حالیکه پروتئین تراپی بر تقویت و ترمیم و درمان موها تمزکر کرده است. علاوه بر این ماندگاری کراتین بیشتر از پروتئین است و تا چندین ماه اثر آن روی موها حفظ میشود. اما پروتئین تراپی در فواصل زمانی کوتاه باید تمیدید شود. در هر صورت انجام هر دو روش نیاز به تخصص و تجربه بالا دارد و باید از مواد باکیفیت استفاده شود.
تفاوت کراتینه مو و پروتئین تراپی از لحاظ روش انجام
در ادامه به تفاوت در روش انجام کراتینه و پروتئین تراپی می پردازیم:
روش انجام کراتینه
در کراتینه قبل از هر کاری موها شسته میشوند. سپس باید به طور کامل توسط سشوار خشک شوند. در مرحله بعد باید مواد کراتین روی موها گذاشته شود و به مدت حدود ۱ ساعت روی موها بماند. در مرحله بعدی اتوکشی آغاز میشود و هر قسمت از مو باید ۱۵ الی ۲۰ بار با حرارت بالا اتو شود. اتویی که برای کراتین استفاده میشود، با اتوهای معمولی فرق دارد.
در این مرحله دوباره باید موها شسته شوند و مواد کراتین به طور کامل از روی موها پاک شود. سپس از نوعی ماسک مخصوصی روی موها مالیده میشود که باید به مدت ۳ روز روی موها باقی بماند. به هیچ عنوان نباید در مدت ۳ روز به موها آب بخورد.
نحوه انجام پروتئین تراپی
در پروتئین تراپی ابتدا باید موها را کامل شسته و بعد با حوله خشک کرد. سپس موها به چند دسته تقسیم کرده و مواد پروتئینی را روی موها اعمال کرد و اجازه داد به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه روی موها بماند. پس از آن اتوکشی شروع میشود و باید هر دسته از مو را بین ۸ تا ۱۰ بار اتو کشید. البته این تعداد بیشتر بستگی به نوع موی هر فرد دارد. در این روش هم نباید به مدت ۳ روز آب به موها بخورد.
پروتئین درمانی، در چند سال اخیر به خاطر توانایی در احیای موهای آسیب دیده، بسیار محبوب شده است.